CASCO biztosítások

CASCO-t akarok, CASCO-t akarok!

 

Sokan emlékeznek erre a régi reklámfilmre.

Nézze meg a videókat és utána döntsön! 

Érdemes teljes körű cascót kötni az elektromos autókra! Hívja fel a figyelmet a MABISZ. Az elektromos- vagy hibrid autó javítási költségei magasabbak a hagyományos járművekhez viszonyítva. Ennek több oka is van: javításukhoz a technológiai háttér és szakértelem szűkebb körben áll rendelkezésre, ami magasabb óradíjat jelenthet.  Bővebben

Forrás: MABISZ

Számos ok megnöveli egy előre nem látható baleset, káresemény lehetőségét. A megnövekedett gépjárművek száma a siető, rohanó emberek az utakon. A fokozódó, szélsőséges időjárás, légköri tevékenységek (pl. leszakadt faág, jégverés, stb.) intenzitása. Magyarország vadgazdálkodásban és a vadászatban Európában jelentős szerepet tölt be. Így az utakon bármikor találkozhatunk vadakkal. Egy ütközés során akár személyi sérülés is történhet, de az autókban keletkezett kár jelentős lehet.

Tudta, hogy a biztosítók az eltérő CASCO feltételekben a gazdasági totál kárt más és más százalékos határtól állapítják meg? A gépjármű javításának felsőhatára a káridőponti érték 60%-a de akár 100% is lehet.

Számoljon és tájékozódjon, megéri! 

Magyarországon 14 biztosítótársaság kínál CASCO terméket.

Az alábbi 9 társaság termékeit mutatom be:

AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt.
Allianz Hungária Zrt.
Generali Biztosító Zrt.
Groupama Biztosító Zrt.
K&H Biztosító Zrt.
SIGNAL IDUNA Biztosító Zrt.
UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.
UNIQA Biztosító Zrt.
WÁBERER Hungária Biztosító Zrt.

 

A CASCO szó egy akroníma, vagyis betűszó, az angol casulty és collision szavakból rakták össze.  Ezek szó szerinti jelentése sérülés, illetve ütközés. Azt próbálja lefedni, hogy mire vonatkozik ez a biztosítás.

Még mindig drága a CASCO?!

A forgalomban lévő gépjárművek alig 20%-kára van CASCO biztosítás. A veszély közösség nagysága meghatározó a CASCO díjkínálatban.  Az egyik tényező, ami miatt emelkednek a díjak, az innováció. Az újonnan megjelent automatikus vezetési segédek (automatikus vészfékező, sávtartó, fényszóró automatika, LED fényszórók, éberség figyelő, stb.) hoznak-e olyan mértékű kárcsökkenést, ami ellensúlyozza a bekövetkezett károk esetén ezen berendezések helyreállításával járó többletköltségeket. Növekednek az alaktrész árak és a rezsi óradíjak is. Magas  az adóterhelés. A CASCO-ra 15%-os biztosítási adót vet ki az állam.

Forrás: napi.hu

 

https://www.youtube.com/watch?v=P3YT2xz1OfA